Contact

Garantie produse

Garantie produse

Informatii cumparatori

Toate produsele comercializate de catre autoware.ro, beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Produsele sunt noi, in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.

Certificatele de garantie fie sunt emise direct de producator, in cazul in care acesta are o retea de service nationala, fie sunt emise de catre autoware.ro.

In cazul certificatelor de garantie emise de producatori, produsul reclamat defect in perioada de garantie trebuie prezentat direct la cel mai apropiat centru de service mentionat in certificat. Acest centru autorizat de producator va prelua intreaga responsabilitate a rezolvarii garantiei.

In cazul certificatelor de garantie oferite de autoware.ro, produsele se vor returna catre noi urmand ca plata transportului sa fie suportata de noi.

Produsele comercializate pe autoware.ro sunt piese auto originale, piese produse sub licenta, cu parametri de functionare identici pieselor originale sau sunt interschimbabile cu piesele originale conform cataloagelor si listelor editate de producatori.

Garantia pentru produsele comercializate pe autoware.ro se acorda dupa cum urmeaza:
- 18 luni pentru piesele de folosinta indelungata, conform H.G. 394/1995.
- 24 luni pentru acumulatorii auto si amortizoare.
- 6 luni pentru consumabile (pentru defecte de fabricatie sau vicii ascunse).
- 6 luni (maxim 60.000 km) pentru curele de distributie doar cu inlocuirea tuturor elementelor cu care vine in contact cureaua de distributie.

Termenul de garantie decurge de la data inscrisa pe factura.

Produsele care prezinta defecte in perioada de garantie, defecte de material sau de fabricatie, vor fi inlocuite cu altele noi, conform H.G. 394/1995.

Vanzatorul este exonerat de raspunderea privind garantia sau garantia poate fi anulata in urmatoarele cazuri:
- Piesa nu a fost montata intr-un atelier de specialitate autorizat R.A.R. sau de producatorul autovehiculului.
- Piesa s-a defectat datorita unui montaj incorect sau datorita montarii impreuna cu piese conexe uzate, defecte sau cu modificari.
- Piesa a fost gresit identificata datorita prezentarii de catre cumparator a unor date eronate sau la montaj nu s-a comparat piesa de inlocuit.
- Piesa a fost gresit aleasa sau a fost utilizata in alt scop decat cel indicat in catalogul producatorului.
- Piesa s-a uzat sau deteriorat datorita suprasolicitarii, intretinerii incorecte sau insuficiente a autovehiculului, neefectuarea reviziilor periodice conform recomandarilor producatorului autovehiculului, atelierul de specialitate care a efectuat montajul nu a efectuat verificarile si reglajele ulterioare conform tehnologiei de montaj impusa de producator.
- Autovehiculul a fost folosit in alte scopuri decat cele prevazute de constructor sau a fost exploatat in conditii necorespunzatoare (raliuri, competitii, taximetrie).
- Autovehiculul a fost accidentat sau a suferit avarii produse de factori externi, atmosferici sau de alta natura (socuri termice, mecanice, electrice, chimice sau calamitati naturale).
- Piesele prezinta urme de lovituri, zgarieturi, indoiri, rupturi, deformari.
- Piesa prezinta o uzura normala in urma functionarii.
- Vanzatorul nu isi asuma raspunderea pentru datele prezentate eronat de catre cumparator !

Piesele care fac obiectul unei reclamatii in garantie vor fi insotite obligatoriu de urmatoarele documente:
- Factura sau bonul de cumparare si certificatul de garantie (dupa caz) eliberat la vanzarea piesei.
- Dovada montarii intr-un service autorizat R.A.R. sau de producator (deviz de manopera) pe care sa vor inscrie urmatoarele: numarul de kilometri parcursi, data montarii si numele mecanicului care a efectuat lucrarea.
- Documentul emis de catre un service autorizat prin care se constata si se descrie detaliat defectiunea, avand de asemenea inscris in clar numele mecanicului constatator.
- Copie dupa actele de identitate ale vehiculului.
- Dovada verificarilor periodice obligatorii in conformitate cu prevederile constructorului (carnet sau carte de service).